Πολιτική Προστασία

Ο Σύλλογος είναι ενταγμένος στα μητρώα Πολιτικής Προστασίας

Εγγραφή νέου μέλους

Η εγγραφή νέου μέλους είναι 40€. *Για τους αδειούχους ραδιοερασιτέχνες η εγγραφή είναι 20€.

Δωρεάν μαθήματα

Ο Σύλλογος προσφέρει δωρεάν μαθήματα στα μέλη του για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη.

Μας στηρίζουν


 

 

Ιστορία

Η «Ομάδα Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλονίκης» ιδρύθηκε το 2005 από έναν πυρήνα 38 ιδρυτικών μελών, ενώ σήμερα τα μέλη της αριθμούν πάνω από 100.

Οι ηλικίες των μελών κυμαίνονται από τα 12 μέχρι τα 100 χρόνια και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες, υπάλληλοι Σ.Α. κ.λπ.

Η Ομάδα έχει εγκαταστήσει έναν επαναλήπτη φωνής που εκπέμπει στα 439.000 Mhz UHF, και βρίσκεται στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας.

Από τα πρώτα της βήματα, η «Ομάδα Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλονίκης», έδωσε ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της εξάπλωσης του ραδιοερασιτεχνισμού και της προσέλκυσης νέων ραδιοερασιτεχνών. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους στις εξετάσεις που οργανώνονται δύο φορές το χρόνο από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, προσφέρει δωρεάν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε υποψήφιους ραδιοερασιτέχνες. Τα μαθήματα διαρκούν δύο περίπου μήνες και γίνονται στο εντευκτήριο της λέσχης σε ειδικά διαμορφομένο χώρο διδασκαλίας.

Όλα αυτά τα χρόνια η Oμάδα συνέβαλε στην προετοιμασία υποψήφιων ραδιοερασιτεχνών, έλαβε μέρος σε ποικίλες εκδηλώσεις και πέτυχε τις πρώτες θέσεις σε πολλούς ελληνικούς και ξένους διαγωνισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2009 διοργανώνει το Ham Fest Θεσσαλονίκης.

Αυτή τη στιγμή η TARG όσον αφορά τις δραστηριότητές της, βρίσκεται ανάμεσα στους πρώτους ραδιοερασιτεχνικούς συλλόγους.

Τέλος, χαρακτηριστική είναι η αφοσίωση και η υποστήριξη των μελών και φίλων της Ομάδας καθώς και η άριστη συνεργασία μεταξύ αυτών.

Αναζήτηση

Ραντεβού κάθε

Δευτέρα & Τετάρτη
19:00 με 22:00
στην έδρα του Συλλόγου

28ης Οκτωβρίου 36
& Μεγάλου Αλεξάνδρου
Εύοσμος, Θεσσαλονίκη.

Βρείτε μας στα Social Media

  

 

         QO-100

      

 

SV2L Remote  RU84 

 

SSTV Live CAM