Κατασκευή κεραίας από τον SV2QQR

Ακόμη ένα μέλος του συλλόγου μας, ο SV2QQR Χρήστος, έφτιαξε κεραία στα HF.

Λίγα λόγια για την κατασκευή της.

Έψαχνα να βρω μια κεραία που να θέλει μια κάθοδο για όλες τις μπάντες και τελικά την βρήκα είναι η περίφημη COBWEBB λειτουργεί σε 5 διαφορετικές μπάντες στα 20Μ,15Μ,17Μ,12Μ,10Μ. Είναι μια απλή κατασκευή, που πιστεύω  εύκολα να μπορεί να την κατασκευάσει ο καθένας μας. Οι πληροφορίες που βρήκα για αυτήν την κεραία είναι στο παρακάτω link: http://test.g0mtd.co.uk/CB1.pdf.

Η κεραία είναι ακόμα στο στάδιο των ρυθμίσεων όταν ολοκληρωθεί θα σας δώσω περισσότερα στοιχεία γιατί αυτήν την δεδομένη φάση πρέπει να πειραματιστώ και να φτάσω στο επιθυμητό σημείο. Η κεραία αυτή κόστισε 103€, πιο συγκεκριμένα 15€ τα στηρίγματα για τα κοντάρια, 20€ τα κοντάρια, 45€ τα καλώδια, 8€ το μπουάτ, 2€ οι κλέμμες, 13€ ο ιστός.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον καλό φίλο, και σειρά μου στους Ρ/Σ τον SV2QQS τον  Παναγιώτη για την πολύτιμη βοήθειά του.